Het NFU e-Health programma zichtbaar in het AMC en UMCG tijdens nationale e-Healthweek!

Op 25 januari worden zowel in het AMC als het UMCG evenementen georganiseerd om e-Health vanuit de academie meer op de kaart te zetten. Naast de hieronder nader omschreven evenementen, wordt het NFU e-Health programma in beide huizen middels informatieve posters aan het publiek gepresenteerd!

19 jan '17 | Amsterdam UMC | Locatie AMC, UMCG

Bezoek de e-Health Avenue in het AMC
Mijn Dossier – wat kan ik er nou mee?
Als je patiënt bent in het AMC en/of het VUmc krijg je bij inschrijving of bezoek als patiënt aan de polikliniek de vraag of je gebruik wilt maken van ‘Mijn Dossier’.  Antwoord je hierop bevestigend, dan krijg je een brief met een inlogcode; -maar verder eigenlijk helemaal niet zoveel informatie. Veel mensen weten eigenlijk niet goed wat je daar nu mee moet, met je eigen patiëntendossier, hoe je precies toegang krijgt, wat je wel en niet ermee kunt  -en waarom je het zou moeten willen.
In de e-Health week van 23 tot en met 26 januari staat er daarom in de geheel vernieuwde polikliniek een bemande servicedesk. Daar kan iedereen – patiënten, bezoekers, medewerkers – terecht met vragen over ‘Mijn dossier’ en word je indien gewenst geholpen er ook goed gebruik van te maken.

De e-Health Avenue -wat gebeurt er allemaal in het AMC op het gebied van e-Health?
Bij de entree van de nieuwe polikliniek in het AMC, nét geopend, komt in de e-Healthweek op woensdag 25 januari een ‘e-Health Avenue’.  Op deze Avenue wordt een interactief overzicht gegeven van de verschillende e-Health initiatieven door enthousiaste zorgmedewerkers. De Avenue bestaat uit de Allée van de Apps, de Weg van de Wearables,  de Gang van de Games, de Route van e-Health Research en het Pad van de Patiëntparticipatie.

Meer dan 30 ‘best practices’ en inspirerende voorbeelden (apps, games, wearables) van e-health in het AMC worden daar gedemonstreerd door artsen en verpleegkundigen en zijn zelf ook uit te proberen;  meteen bij de ingang van onze vernieuwde polikliniek. Als je wilt, onder het genot van een ‘broodje e-health’!

Bezoek het Noorder-eHealth Symposium in het UMCG
Tijdens de Nationale eHealth Week zal op woensdag 25 januari in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een breed aanbod noordelijke eHealth initiatieven worden gepresenteerd. 
Het Noorder-eHealth Symposium maakt dat zorgverlener en patient samen kennis kunnen maken met de nieuwste eHealth technologie en toepassingen, allen met het oog op het verbeteren en toegankelijker maken van de zorg.

De dag kent drie activiteiten:
- Seminars; uitleg rondom verschillende eHealth visies
- Workshops; samen aan de slag met nieuwe eHealth initiatieven
- Demo Markt; eHealth producten en diensten van dichtbij bekijken

Het Symposium wordt volledig gratis aangeboden en is toegankelijk voor iedereen. Wel zal er ten aanzien van de seminars, workshops en lunch sprake zijn van een beperkt aantal beschikbare plaatsen. De Demo Markt daarentegen zal gedurende het symposium onbeperkt toegankelijk zijn.

Meer informatie over het UMCG evenement? https://www.facebook.com/events/1546610008687301/ 

Download document

Flyer Noorder e-Health Symposium

Comments