Project update telemonitoring en big data: Deelresultaat 1

Deelresultaat 1: Een evaluatie van mogelijke sensoren die aan de voorwaarden voldoen, afwegingen ten aanzien van besluitvorming en definitieve keuze

16 okt '17 | Digitale interactie, Consumenten e-Health, Research, Wearables, Maastricht UMC+

Voor de evaluatie van mogelijke sensoren zijn we een samenwerking aangegaan met een onderzoeksgroep van het Radboudumc. In de REAL-PD trial maken zij gebruik van verschillende sensoren tijdens zowel begeleide als onbegeleide thuismetingen bij Parkinson patiënten. Doordat ze ervaring opdoen met zowel de wearables zelf als met de gebruiksvriendelijkheid die ervaren is door Parkinson patiënten vragen we deze onderzoeksgroep om advies. Afwegingen die gemaakt zullen worden betreffen onder andere de beschikbare features, batterijduur, data kwaliteit, data opslag capaciteit, data infrastructuur (bluetooth) en gebruiksvriendelijkheid. Binnenkort zal de definitieve keuze van de wearable gemaakt worden en hierover zal een update volgen.

We hebben ervoor gekozen om sensoren te laten ontwikkelen door de IDEE, de engineering afdeling van het MUMC. Deze sensoren bevatten zowel een accelerometer als een gyroscoop. Het prototype van deze sensoren hebben we zelf getest. Omdat de sensoren worden ontwikkeld door de IDEE hebben alleen wij zelf toegang tot de ruwe data. Dit betekent dat de data niet automatisch gedeeld zal worden met de ontwikkelaar van de sensor, zoals vaak het geval is bij commerciële sensoren.

Comments